СЪВЕТИ ОТ ПАРФЮМЕРИЙНИТЕ ЕКСПЕРТИ

СЪВЕТИ ОТ ПАРФЮМЕРИЙНИТЕ ЕКСПЕРТИ

Какво съветват специалистите в областта на парфюмерията

Истинско изкуство е да носиш добре своя аромат!

Може да изглежда, че добавянето на парфюм към ежедневието ви е просто нещо, но всъщност „изкуството да носите аромат изисква повече майсторство, отколкото просто да го напръскате“. Разбира се, можете просто да вземете бутилката, да се напръскате или да нанесете парфюмната течност върху кожата си и да тръгнете и след това да осъзнаете, че вашият парфюм мирише твърде силно, изчезва твърде бързо или не мирише по същия начин, както някога.

За да ви помогнем да извлечете максимум удоволствие от вашия парфюм, ние сме събрали ТОП 5 съвета от световните парфюмерийни специалисти.

Това са няколко неписани правила, когато става въпрос за парфюмиране, които ще Ви помогнат да бъдете майстор в изкуството да носите добре своя аромата. Препоръчваме Ви да прочетете и статииите Как да нанесем своя парфюм и Къде да напръскаме от парфюма в нашия блог. Ние от ZAG ZODIAK искаме да се чувствате уверени с парфюмния аромат, който изберете да носите.

Съвет 1 - Тествайте преди да купите

Първото правило при избора на парфюм е винаги да го тествате, преди да го купите. Ароматните нотки могат да се променят с течение на времето и някои нотки може да не работят добре със специфичната химия на тялото ви. Колкото повече парфюми опитате, толкова по-добре ще можете да разберете кои нотки работят по-добре за вас и кои нотки ви харесват повече.

Съвет 2 – По-малко със сигурност е по-добре, винаги можете да нанесете повторно

Това е любимият ни съвет. Винаги е по-лесно да добавите парфюм, отколкото да го премахнете. Добре е да знаете, че „твърде тежкият парфюм може да причини главоболие не само на другите хора, но и на вас“. Ако не искате любимият ви аромат да се превърне в най-големият Ви враг или се чудите как да носите своя парфюм деликатно и в същото време ефектно, отговорът е 1-2 впръсквания. След известно време, ако прецените, можете да нанесете още няколко впръсквания.

В случай, че нанесете твърде много парфюм, препоръчваме да използвате бебешка кърпичка, за да премахнете излишния аромат.

Съвет 3 – Правилно съхранение на парфюма

Знаете ли, че парфюмът може да се развали? Нещо, което много хора пренебрегват е, че когато парфюмът се съхранява неправилно, бутилката седи отворена или неизползвана, ароматът няма да се запази. „Колкото и да е ценен, парфюмът трябва да се консумира с бързи темпове“. Поддържането на полуизползвана бутилка на рафта позволява на кислорода („естественият враг на парфюма“) бавно да разгражда молекулите на аромата, променяйки неговия състав. Много парфюмеристи препоръчват по-малки съдове за съхранение, защото парфюмите в тях могат да останат свежи до три месеца. Също така, ние Ви препоръчваме да съхранявате парфюма си далеч от слънчевите лъжи и парата в банята.

Съвет 4 – Попитайте приятел или някой, на когото имате доверие

Понякога носът ви не може да разбере дали даден аромат е твърде силен или дали е подходящ за вас. Имайки това предвид, винаги се доверявайте на първото си впечатление и на инститинкта си, но в случай, че се съмнявате, попитайте някого. Потърсете мнението на ваша приятелка, майка, брат, сестра или партньор, дали им харесва този парфюм на вашата кожа. Сигурни сме, че ще ви кажат истина.

Съвет 5 – Не се притеснявайте от синтетичните компоненти

Нещо, което на пръв поглед може да звучи шокиращо, но когато се замислите, това е напълно логично. Синтетичното в парфюмерията не е ново и в никакъв случай не е лошо. Една от най-популярните нотки в парфюмерията „мускусът“, който придава мекота и подсилва аромата, е забранена да се добива по естетвен начин, защото се извлича от животни. Други миризми като божур, фрезия и момина сълза, не могат да бъдат получени чрез естествена екстракция, просто защото не отделят необходимите дълготрайни вещества, което принуждава парфюмеристите да ги пресъздават чрез смеси от синтетични молекули. И откакто някои от най-добрите парфюмеристи в миналото са използвали смес от естествени и синтетични молекули, от края на 19-ти век химическите творения са строго контролирани и тествани за безопасност от здравните организации както в Европа, така и в целия свят. Следвайки всички строги разпоредби, ние от ZAG ZODIAK използваме единствено безопазни и позволени аромати в нашите смеси. Гордеем се, че нашите продукти НЕ се тестват върху животни, НЕ застрашават околната среда и са БЕЗОПАСНИ за човека!

Сега, след като вече имате по-добро разбиране за изкуството на парфюмерията, можете уверено да приложите любимия си аромат.

📌
В случай, че сте "на лов" за нов аромат, който да заобичате, ZAG ZODIAK е тук, за да ви помогне.

Разгледайте богатата гама дълготрайни парфюми с рециклируема опаковка за многократна употреба и парфюмерийни продукти от ZAG Zodiak.

Вземи сега