КАК ДА НАНАСЯМЕ СВОЯ ПАРФЮМ

Photo by Carolina Heza on Unsplash

КАК ДА НАНАСЯМЕ СВОЯ ПАРФЮМ

Или умението да използваме парфюма по най-добрия начин.

Или умението да използваме парфюма по най-добрия начин.

Това е истинското „ноу хау“ за една красива, романтична среща. Това е възхитителният аромат, който обръща главата на непознат, когато минава покрай вас. Това е финото чувство на увереност.

Международен символ на лукс и израз на личен стил и вкус, парфюмът отдавна е един от най-обичаните и ценени продукти за красота както от мъжете, така и от жените. Имайки предвид това, както и многото векове на употреба на парфюми, съвсем естествено е да се култивират някои общи техники за приложение. Въпреки това, според нас, не всички често срещани съвети за правилното използване на парфюм са правилни. Ето защо решихме да съставим кратък списък с няколко правила за нанасяне на парфюм, които ние от ZAG ZODIAK спазваме. В крайна сметка  искаме да извлечете максимума от нашите парфюми.

Някои правила са създадени, за да бъдат нарушавани, други не.

Когато се прилага неправилно, парфюмът може да загуби миризмата си, да се изтрие бързо или дори по-лошо, може да се нанесе прекалено много от него и да мирише твърде натрапчиво. Тезата, че по-евтините парфюми са причината ароматите да изветряват бързо или да не миришат по същия начин, както когато сте ги напръскали за първи път, не винаги е вярна. Ние от ZAG ZODIAK предлагаме парфюми на достъпни цени, които са разработени да издържат през целия ден. Всъщност това, което е изключително важно, е самият процес на нанасяне на парфюма.

Разгледайте нашите най-продавани аромати >>>

Преди да преминем към правилата и съветите за прилагане, искаме да споменем какво означава „достатъчно“, когато става дума за количество парфюм. Най-общо казано, две впръсквания на няколко точки на пулса са идеални за деня. „Ако прекалите, опитвайки се да покриете всеки сантиметър от кожата си от шията надолу, ще оставяте много тежък аромат, който ви следва, а не приятна следа от парфюм“. Или по-точно казано вашите колеги ще искат да ви убият. Обикновено можете да се разминете с до пет впръсквания навсякъде върху тялото си, но повече от това и влизате в категорията  „Офф, не“. Да накарате вашите колеги или хората до вас в транспорта да им се догади от твърде много парфюм не е нито дамско, нито джентълменско. Сигурни сме, че всеки е изпитал какво е да си близо до някого, „напоен“ с аромат.

Напръскайте или нежно поставете на точките на пулса. Оставете да изсъхне и не търкайте.

Старият мит за нанасяне на парфюм върху китките и „втриването“ им една в друга е нещо, което трябва да развенчаем веднага. Със сигурност сте виждали вашата баба, майка или някой от филмите да нанася парфюм по този начин. Истината обаче е: „Ако разтъркате китките си една в друга, ще направите така, че горните нотки да изчезнат по-бързо от предвиденото и в резултат на това ароматът ви няма да трае толкова дълго.“ Втриването само разнася миризмата, кара я да изветрее по-бързо, но не й помага да проникне в кожата ви.

В допълнение към това да не триете китките си една в друга ще кажем следното. Когато горните нотки изчезнат, уханието вече няма да е същото. Няма да достави същия приятен аромат, който е предназначен. Ето защо „за да запазите цялостта на вашия аромат (както и да гарантирате, че той ще трае по-дълго върху кожата ви), напръскайте леко двете китки, оставете течността да потъне и след това не правете абсолютно нищо“.

Нанесете върху мокра или овлажнена кожа.

Говорейки за тялото, нека поговорим за идеалното състояние на кожата за нанасяне на парфюм. Най-доброто време за нанасяне на парфюм е веднага след душ, когато кожата Ви е мокра или веднага след като сте я овлажнили. Това е така, защото порите Ви са отворени и добавената влага ще помогне на аромата да проникне в кожата ви. „Парфюмът не издържа дълго на суха кожа“, споделя един от най-великите парфюмеристи Франсис Куркджиян (Francis Kurkdjian), който предлага или придружаващ лосион за тяло към вашия аромат, или овлажнител без аромат. Можете също да помислите за използването на вазелин върху точките, където нанасяте парфюма. "Балсамът „запечатва“ уханието и ще задържи аромата върху кожата ви по-дълго, отколкото ако го напръскате върху суха кожа."

Ние от ZAG ZODIAK сме наясно с тези стари познания за удължаване на трайността на аромата и предлагаме парфюмирани балсами за тяло, душ гелове и сапуни с любимите ви парфюмни аромати. Разгледайте нашите предложения за грижа за кожата >>>

Също така препоръчваме да нанесете своя парфюм преди да се облечете. Алкохолът в парфюма може да оцвети дрехите или те да блокират нотките като по този начин ароматът не прониква в кожата. За леко ухание напръскайте парфюма във въздуха, създавайки ароматен облак и преминете през него. Това гарантира, че ароматът е равномерно и деликатно разпръснат по цялото ви тяло.

Точките на пулса и областите, изложени на въздух, са най-добрият ви приятел!

Както вече споделихме, основна тенденция за правилното нанасянето на парфюма е да го направите, докато порите са отворени и кожата е овлажнена. В допълнение, топлите части на тялото Ви са най-подходящото място за нанасяне на парфюма. За да запазите аромата за по-дълго, изберете няколко целеви зони (пулсови точки). Тези топли зони ще помогнат на аромата да се разпръсне по цялото ви тяло. Впръскането на парфюм на глезените и прасците ще позволи на аромата да се издига през целия ден. Докато се затопляте през деня, ароматът ще се излъчва от пулсовите точки и от своя страна ще ви помогне да ухаете невероятно за още по-дълго. Никой не обича аромата на пот, ние предпочитаме аромата на прекрасен парфюм.

Също така е важно да отбележим, че не трябва покривате областите, където сте нанесли парфюма. Препоръчително е целевите зони да са изложени на въздух. Това са пулсиращите точки на шията и китките или върешността на лактите, в случаите когато носите блуза без ръкави. Единственото изключение е, ако сте в силно горещ и влажен климат - тогава е най-добре да не нанасяте аромат директно върху тялото си, тъй като когато се потите, естествените масла на кожата могат да унищожат парфюма ви по-бързо. В тези случаи се препоръчва да ароматизирате косата или шала си. Тъй като те се движат с въздуха, това помага за разпространението на аромата. И тук, обаче, е важнода уточним, че не е хубаво да впръсквате парфюм директно на косата. В тези случаи предлагаме първо да го напръскате върху четката си за коса. Това ще помогне на маслата и алкохола в повечето парфюми да не развалят стилизираната ви коса.

Други места, на които обичаме да нанасяме парфюм са глезените, горната част на ухото и пъпа. Не винаги са най-топлите места по тялото, но често са изложени на въздух.

Няколко места, където може би не ви хрумвало досега, че можете да използвате парфюм.

Както споменахме по-горе, препоръчваме да напръскате парфюма директно върху овлажнена кожа, преди да се облечете. Въпреки това, за тези, които обичат да добавят допълнително ароматен акцент към дрехите си, има тъкани, които задържат аромати по-добре от други. Например впръскването на парфюм на вълнени и кашмирени дрехи удължава ефекта на аромата, поради специфичните качества на тъканите.

Друга тайна за дълготраен аромат е да впръснете парфюм на хариена кърпа или салфетка и след това да я поставите в чекмеджето с дрехите си. Сгънато облекло ще абсорбира частица от парфюма, а чекмеджетата Ви ще ухаят невероятно всеки път, когато ги отворите.

Също така много обичаме леко да впръскаме от любимия парфюм на чаршафите, възглавниците и завесите. Тези тъкани могат да придадат фин, успокояващ аромат на атмосферата на всяко пространство. Когато влезете в дома или жилищното си пространство, ще усетите нежни нотки на любимия си аромат и незабавно ще се почувствате още по-комфортно.

И така, нека обобщим

Когато нанасяте парфюм, препоръчваме ви винаги, без изключение, да овлажните кожата, след това да напръскате, никога да не втривате дланите и да намерите топлите, пулсиращи места по вашето тяло, които са изложени на въздух. Ако искате ухание с по-лек аромат, папръскайте въздуха като създадете ароматен облак и бавно преминете през него. Поставете ароматизирана хартиена кърпа в чекмеджето с дрехите си. За да може ароматът на любимия Ви парфюм да се разпръсне из дома ви, от време на време напръскайте тъканите на възглавниците и завеси. И най важното, което няма да спрем да повтаряме, когато става въпрос за нанасянето на парфюм:  „по-малко е винаги повече“.

Въпросът как да се нанася парфюма е широко дискутиран от векове. Но ако се придържате към основните принципи и това, което току-що обсъдихме, със сигурност няма да сгрешите, като в същото време се наслаждавате на аромата през целия ден. Ние от ZAG ZODIAK PERFUMES искаме да се чувствате възможно най-уверени. Ето защо работихме усилено, за да разработим изящни парфюми, които да издържат през целия ден.

Все пак, както ТОМ ФОРД е казал:

„Добрите маниери и добрият одеколон са това, което превръща мъжа в джентълмен!“

Същото важи и за нежната половина от човечеството :)

📌
Позволете ни да Ви помогнем да намерите перфектните аромати за Вас или Вашия любим човек. Пазарувайте от колекциите на ZAG ZODIAK PERFUMES сега.