Общи условия за ползване

Уважаеми клиенти на онлайн магазин ЗАГ ЗОДИАК,

Моля прочетете внимателно общите условия за пазаруване чрез нашия фирмен магазин за електронна търговия www.zagzodiak.com.

Съгласно тези Общи условия ние дефинираме взаимоотношенията между нашата компания, ДОРИ ЛУКС ООД, със седалище : гр. София ж.к. ОВЧА КУПЕЛ 2, бл. 19, вх. А, ап. 27, ЕИК: 121417119, в качеството си на продавач и оператор на електронния магазин на адрес www.zagzodiak.com, и Вас, като наш клиент, който сключва договор за покупка с нас.

www.zagzodiaк.com е фирмен онлайн магазин, който работи с клиенти на територията на Република България.

ПРОДУКТИ:

“ДОРИ ЛУКС“ ООД, чрез своя сайт www.zagzodiak.bg предлага богата гама висококачествени парфюми, парфюмерийни продукти и козметика. Всички продукти, предлагани на нашия електронен магазин са от марките ZAG ZODIAK (ЗАГ ЗОДИАК), DORY COSMETICS ( ДОРИ КОЗМЕТИКС) и ВАЛИ ЪФ РОУЗЕС (VALLEY OF ROSES). Публикуваните на сайта описания, свойства и характеристики на нашите продукти са с информативна цел. Възможно е да бъдат допуснати технически грешки. В страниците на този сайт потребителите имат възможност да публикуват мнения относно предлаганите продукти. Ние не поемаме по никакъв начин отговорност за верността и коректността на тези мнения. Отговорността се носи изцяло от потребителите, изразили своето мнение посредством публикуването на своите коментари.

Всички продукти в страницата www.zagzodiak.com подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.

ЦЕНИ И ПРОМОЦИИ:

Цените на продуктите посочени на сайта са крайни (с вкл. ДДС). Те не включват цената за доставка до клиента. Цените на продуктите могат да бъдат променяни, без да е необходимо предварително уведомяване на потребителите. Потребителят заплаща цената, която е била актуална към момента на поръчката. Потребителят заплаща продукта по два възможни начина: при доставка- чрез наложен платеж или преди доставка - по банкова сметка

BG28UNCR70001517265709

Титуляр на сметката: ДОРИ ЛУКС ООД

Уникредит Булбанк АД

BIC: UNCRBGSF

Клон София, пл. „Св. Неделя“ 7

Получените плащания от www.zagzodiak.com за стоки са неавансови и са съобразени с чл. 93, от Закона за задълженията и договорите.

www.zagzodiak.com може да предлага различни видове промоции на своите клиенти. Когато една стока е намалена, старата цена на продукта е зачертана и е посочена новата по-ниска цена.

ПОРЪЧКИ И „ПРОЕКТ НА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКА“

Вие можете да сключите договор за покупка с нас дистанционно чрез електронния магазин, на нашата клиентска телефонна линия или лично в някой от магазините ни.

В случай на договор за покупка, който е сключен дистанционно, поръчката, направена чрез подаването на поръчката в уебсайта или чрез клиентската телефонна линия, представлява „проект на договор за покупка“. Поръчката е валидна за период от 7 дни и ние ще потвърдим получаването й по електронна поща. Договорът за покупка се сключва при приемане на „проекта на договор за покупка“ под формата на доставка и приемане от Ваша страна на поръчаните стоки. За изпращането на стоката ще ви информираме по електронна поща.

КАК ДА ПОРЪЧАТЕ

След като изберете желаните от Вас продукти на нашия онлайн магазин и оформите поръчката си в горната дясна част на сайта ще видите линк КОШНИЦА. Там са описани вида, броя и стойността на добавените в кошницата от вас продукти. За да изпратите поръчката е необходимо да кликнете върху линка Виж кошница , и после върху Поръчка. На страницата ще видите всички налични в количката продукти, тяхното количество и цената им. След като потвърдите поръчката, на посоченият от Вас e-mail адрес ще получите потвърдително писмо с номера и дата на поръчката и нейното съдържание. Служител на www.zagzodiak.com ще се свърже с Вас за уточняване на подробности по доставката.

СРОКОВЕ И УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

"ДОРИ ЛУКС" ООД чрез своя онлайн магазин www.zagzodiak.com доставя продуктите си единствено на територията на Република България. Стоките, поръчани от www.zagzodiak.com се доставят за срок от 1 до 2 работни дни от получаване на поръчката в зависимост от града за доставка, който сте ни оставили. Когато продуктът не е наличен, ние сме длъжни да Ви уведомим в горепосочения срок. www.zagzodiak.com  не носи отговорност за забава на поръчките по вина на куриерската фирма, неточен адрес или други форсмажорни обстоятелства.

Цените на продуктите в онлайн магазина www.zagzodiak.com не включват цената за доставка. За Ваше улеснение ние работим на преференциални условия с куриерска фирма СПИДИ. Цената за доставка на територията на цялата страна с куриер СПИДИ е 6 лева. Доставката е безплатна за пратките за цялата страна, когато сумата на поръчката е над 60 лв. Доставки не се извършват в неделя и на официални празници. Доставката в събота е безплатна, когато поръчката е на стойност над 60 лв. и поръчката следва да се достави в избран от клиента офис на СПИДИ. Сума за доставка се начилслява, когато поръчката следва да се достави до частен адрес в съботен ден.

ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКАТА И ГАРАНЦИЯ ЗА ВАШИТЕ ПАРИ

Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на 14 работни дни от датата на получаване на стоката.  Ако желаете да упражните това право, трябва да ни уведомите за решението си като попълните и ни изпратите формуляра за отказ от договор. В този случай, не по-късно от 14 дни от датата на отказ от договор, трябва да изпратите стоката на адрес ДОРИ ЛУКС ООД, бул. Възкресение № 13, град София. Ако във връзка със сключването на договора продавачът изпрати на клиента допълнителна стока („подарък“), този подарък също трябва да се върне.

www.zagzodiak.com е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват в брой, чрез наложен платеж или по банкова сметка на клиента. В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 14 дни. Въпреки това, в съответствие със закона, можем да изчакаме с плащането, докато не върнете стоките, от които се отказвате.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от www.zagzodiak.com стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. Моля, имайте предвид, че по закон носите отговорност за всяко намаление на стойността на стоките, възникнало в последствие на използването им по начин, различен от необходимото, за да се запознаете с тяхното естество, свойства и функционалност (напр. ако използвате парфюм след като вече сте го изпробвали). Имайте предвид също, че нямате право да се откажете от договора, при стоки, които сте извадили от опаковката им и които не могат да бъдат поставени обратно в опаковката по хигиенни съображения (напр. отворени козметични продукти и други стоки, които влизат в пряк контакт с кожата ви). За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. www.zagzodiak.com има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.

При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

РЕКЛАМАЦИИ

В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на онлайн магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на www.zagzodiak.com.По-конкретно, една стока се счита за дефектна, когато няма обичайните или представените свойства, не изпълнява предназначението си, не отговаря на законовите изисквания или не е доставена в договореното количество. Моля, имайте предвид, че повишена чувствителност или алергична реакция към доставени стоки не се счита сама по себе си за дефект на стоката.

Рекламации се приемат по e-mail, или друг удобен за клиента начин, като той посочва причините за предявената рекламация. www.zagzodiak.com  си запазва правото да не приеме констатацията на клиента, ако прецени, че основанието му за рекламация е неоснователно или е следствие на неправилна употреба от страна на клиента. www.zagzodiak.com уведомява клиента за становището си на посочения от него телефон или e-mail.

При спор, който не може да бъде решен съвместно с www.zagzodiak.com, можете да използвате сайта ОРС.

ЗАМЯНА НА ЗАКУПЕНА СТОКА

Ако по някаква причина клиентът желае да замени закупеният от него продукт, той има право да го направи, като в този случай разходите за връщане на продукта и изпращане на нов продукт са за сметка на клиента. Ако има разлика в стойността на новата и старата поръчка, то тя се компенсира.

Клиентът има право да откаже приемането на пратката, ако сумата, която следва да заплати на куриера не съответства на дължимата. В този случай, молим клиентът да се свърже незабавно с www.zagzodiak.com за отстраняване на несъответствието.

Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена / разпокъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и ще бъде уважена САМО В ПРИСЪСТВИЕТО НА КУРИЕРА. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Рекламацията се удостоверява със запис в товарителницата от получателя. Изготвя се констативен протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и нейната опаковка. В случай че клиента вземе пратката на своя отговорност и не предяви своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

При заплащане стойността на поръчката клиентът получава разписка за пощенски паричен превод от куриера. Тази разписка замества касовата бележка и е документ, удостоверяващ плащането на поръчката. Моля, запазете тази разписка, защото тя ще Ви бъде необходима в случай на рекламация или връщане на закупената стока.

Ако плащането е направено с дебитна или кредитна карта, възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по банковата карта с която е направено плащането, в срок от 14 дни.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Ние сме длъжни да спазваме стриктно Закона за защита на личните данни, да защитаваме предоставената ни от Вас информация и да доставим поръчаните продукти в договорения срок на посочения адрес.

Ние имаме право да не доставим поръчаните продукти при посочени неверни адрес и/или телефон.

Ние не носим отговорност за забавяне или невъзможност да изпълним задълженията си, при възникването на обстоятелства независещи от онлайн магазина. Възможни са разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.

Вие, като наш клиент сте длъжни да посочите валиден телефон, e-mail и адрес за доставка, да заплатите цената на поръчаните от Вас стоки, да получите поръчаните стоки, като осигурите възможност за приемането им и да не правите фиктивни поръчки.

Вие, като наш клиент, имате право да получите поръчаните от Вас продукти, да се откажете от тях в срок от 14 работни дни от датата на доставка, спазвайки изискванията на Закона за защита на потребителите.

С прочитането на тези условия и в последствие използването на електронния магазин за покупки www.zagzodiak.com, Вие като клиент безусловно ги приемате и се съгласявате с тях. Ако не сте съгласни с гореописаните Общи условия, моля не използвайте нашия магазин.

КОНТАКТ С НАС

Ние сме на Ваше разположение по всяко време и ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси, които имате.

За тази цел се свържете с нас по електронна поща office@dorilux.com или на тел. номер + 02/ 957 42 95.