КЪДЕ ДА НАПРЪСКАМЕ ОТ ПАРФЮМА

Photo by Kate Hliznitsova on Unsplash

КЪДЕ ДА НАПРЪСКАМЕ ОТ ПАРФЮМА

Кой са ключовите пулсови точки на тялото?

Като хладен летен бриз в горещ ден или като мека целувка по бузата от някого, когото обичате, това е усещането, което носи парфюма, когато е бил пръснат на правилните места. Точно това усещане може да накара всеки да се почувства прекрасно.

Има много области по тялото, в които човек може да пръска парфюм, но познаването на най-добрите места за пръскане на парфюм и вниманието как да нанасяте парфюм може единствено да му помогне да издържи по-дълго и да мирише по-добре.

В допълнение към популярното холивудско изображение на пръскане на парфюм върху китките и шията, реалността е, че има редица ключови места, на които можете да нанесете от любимия аромат.

И така, къде трябва да пръскате парфюм?

Нека започнем с това, че най-добрите места са там, където тялото естествено създава топлина – ПУЛСОВИТЕ ТОЧКИ и няколко други ключови места.

„Пулсовите точки“ са места по тялото, където кръвоносните съдове са най-близо до кожата. Тези места излъчват топлина, която може да помогне на аромата да се „излъчва“ от кожата ви. (Това е същият принцип, използван при дифузерите на етерични масла). Нанесете парфюма си върху тези точки — Важно е да запомните, че топлината е важен елемент, когато става въпрос за парфюм!

Ключови пулсови точки!

Вътрешната страна на китките

Истината е, че това е най-популярното място за нанасяне на парфюм. Но защо? Всъщност е много просто: пулсовите точки, разположени на китката ви са топли, тъй като кръвните помпи са близо до повърхността на кожата, което прави зоната идеална за нанасяне на парфюм“. Мислете си за тънка кожа и ето - имате добро място за пръскане.

Ушите

Много попълярно е да се пръска парфюм зад ушните миди, но друго, по-рядко място са върховете на ушите, тъй като кожата не е толкова суха. Мазната кожа всъщност задържа аромата по-добре от сухата кожа. Така че не забравяйте да овлажните, преди да нанесете аромата си. Пръскането на парфюм навсякъде в областта на ухото ще даде шанс на парфюма ви да се задържи по-дълго. Тази област е много удачна, защото когато прегърнете някого, ароматът ще бъде забележим, но няма да остане върху човека след прегръдката.

От вътрешната страна на лактите

Друга пулсова точка е вътрешната страна на лактите, която освен че излъчва аромат, служи за омекотяване на миризмата в извивките на ръцете – идеално за по-дълготрайно разпространение. Тази точка от тялото е по-топла от китките. Нанесете парфюм върху тази зона, когато носите риза без ръкави и ще забележете как ароматът се откроява през целия ден.

Зоната около гърдите и сърцето

Прекрасна и много чувствена зона за нанасяне на парфюм. Сърцето е центърът на вашите пулсови точки. И когато във въздуха витае романтика, сърцето ви бие и естествената телесна температура се повишава, което означава, че вашият парфюм ще се активира. Сигурни сме, че сте забелязяли, че миришете повече на парфюма си, когато го напръскате тук.

Тук е важно да отбележим, че за тези с чувствителна кожа, поставянето на парфюм на тези точки не е препоръчително. И въпреки това можете да носите любимия си аромат, без да го нанасяте директно върху тялото си. Поставете си колие или гривна, които са предварително напръскани с аромат, или напръскайте дрехите си в тази област.

Зад коленете

Определено не е първото място, за което може би бихте се сетили, но когато пръскате парфюм зад коленете си, топлината от тялото ви кара аромата да се движи нагоре. Докато се движите през деня, ароматът на вашия парфюм бавно ще се освобождава и ще се издига нагоре.

На глезените

Това е част от тялото, която е във вечно движение и пръскането на прасците и глезените с парфюм е не само освежаващо, но и ще ви помогне да разнесете аромата навсякъде, където и да отидете. Кара ни да се сетим за онези филмови моменти, в които една жена си тръгва бавно и мъжът не може да отлепи поглед от нея. Споменът за нея остава в ума му ... или в носа му!

Косата

Косата всъщност е едно от най-добрите места за пръскане на парфюм, защото кичурите задържат аромата и оставят уханна следа, докато се движите. Главата е едно от местата, от където топлината излиза от тялото. Дали при преминаване покрай човек на улицата или при сгушване до любовта на дивана, косата ви ще остави незабравима вечна следа.

Вътрешната част на бедрата, пъпа

Дори и да не сте се сещали за тази област, може просто да експериментирате с впръскване там, когато планирате романтични срещи и просто вижте какво ще се случи! Ще останете приятно изненадани!

Всъщност пъпът е полезен не само за пиърсинг на корема. Сложете няколко капки парфюм на мястото, ако носите къс топ или бикини. Всяка област на тялото ви, която излъчва топлина, ще засили аромата, а пъпът ви прави точно това.

Ключицата

Ще завършим нашия списък с второто най-популярно място за нанасяне на парфюм. И с абсолютно основание! Увеличете максимално силата на вашия парфюм, като напръскате ключицата и деколтето (шията, раменете и гърба). Структурата на костите ще насочат парфюмът да се утаи точно там, а допълнителен бонус е носенето на горнище без презрамки или дълбоко деколте, което е предпоставка да има допълнителна повърхност, от която да се излъчва аромат.

Експериментирането с това къде да пръскате парфюм е забавно и ефектно. В зависимост от времето и дейността, която извършвате, мястото на което нанасяте парфюм може да има значителен ефект.

Опитайте различни зони с различни парфюми!

Опознайте пулсовите точки на тялото си с колекцията от любими парфюми на ZAG ZODIAK PERFUMES. Започнете като изберете от нашите най-продавани, емблематични, вдъхновени от съвременните тенденции парфюми — ние Ви предлагаме същото, най-високо качество  на цени започващи от 23 лева.