ПАРФЮМЪТ

ПАРФЮМЪТ

Какво е парфюмът?

Един от най-старите продукти за красота, това е парфюмът. Желан, заради съблазнителността и мистерията, която носи, парфюмът първоначално е създаден в твърдо състояние и е бил предназначен само за богатите. В днешно време, обаче, когато съставките, които се използват за направата на парфюм се правят по-лесно, елегантността и луксът да добавим аромат към ежедневната си рутина за красота са възможни и достъпни за всеки един от нас.

Примамлив и интригуващ, през годините парфюмът се превръща в забележителна част от модата и поп културата. Създаден, за да подчертае личността във всеки един от нас, пръскането на парфюм може да ни накара да се почустваме като абсолютно нов човек. И все пак, в края на деня понякога се питаме Какво всъщност представлява парфюмът?

Ние от ZAG Zodiak ще да Ви отведем на едно прекрасно пътешествие в сложния свят на парфюма. Ще разнищим въпроса „Какво е парфюмът?“ като ви помогнем да разберете основите и разликите между видовете парфюми. С няколко съвета и конкретна информация ZAG Zodiak се надяваме да ви предоставим знанията, от които се нуждаете, за да подходите към този свят с увереност и да се изберете най-подходящите ухания за вас от нашата Вселена от любими аромати.

Нашият първи съвет

Открийте какво характеризира различните видове парфюми и колко дълго трае всеки вид.

Възхитителен или осезаем, когато търсите своя аромат, първо трябва да разгледате различните видовете парфюми и да изберете кой вид е най-подходящ за вас. Да, има различни видове парфюми и всеки вид е създаден за да трае точно определен период от време. Тези няколко вида се определят най-вече от процента на парфюмната композиция в сместа.

Ако погледнете любимата си бутилка, най-вероятно на нея пише EDT – „Eau de toilette” (тоалетна вода), EDP – Eau de perfume (парфюмна вода), или EDC – Eau de cologne (одеколон). В парфюмната индустрията това е начинът, по който производителите обозначават количеството използван алкохол, вода и ароматни масла в парфюмната композиция.

Ето това наричаме парфюмна наука!

Вижте основните разлики между видовете парфюми >>>

Нашият втори съвет:

Изберете типа аромат, който предпочитате и го използвайте като отправна точка при избора си за парфюм! Нещо, което може би вече знаете или подозирате, е че ароматите имат категории в зависимост от типа на ароматите, използвани в сместа.

Професионалистите в индустрията разграничават четири основни типа аромати и няколко техни подкатегории. Това са дървесни, флорални, ориенталски и свежи, като те могат да бъдат допълнени и с няколко подкатегории, а именно плодови, ароматични, цитрусови, водни, кехлибарени, шипрови, папратови, зелени и мускусни. Често един парфюм представлява комбинация от няколко типа аромати.

Любопитно е какво прави един парфюм дървесен, флорален, ориенталски или свеж аромат?

Истината е, че няма конкретно правило за това, но ако търсите нотки на сладка подправка, то най-вероятно е ориенталски. Ако пък искате нотки на грейпфрут, тогава ароматът най-вероятно е свеж-цитрусов. И така нататък.

По принцип някои съставки имат нотки, които експертите приписват на всяка категория. Има обаче и кросоувър смеси, където се използват например флорални и мускусни аромати.

Какво представляват различните типове аромати >>>

Всъщност, единственият начин да опознаете типовете аромати е да изследвате и опитате различни парфюми! Това е забавно и вълнуващо преживяване, в което да се запознаете с видовете нотки, които Ви допадат. Този процес може дори да ви помогне да опознаете собствената си личност! Затова Ви призоваваме да се запознаете с нашата вселена от любими аромати на ZAG ZODIAK PERFUMES.

Пазарувай от ZAG ZODIAK сега!