ВИДОВЕ ПАРФЮМИ И ТЯХНОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

ВИДОВЕ ПАРФЮМИ И ТЯХНОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

5-те основни вида парфюми и техните основни характеристики

Магията на парфюма е в осезаемите, събуждащи душата нотки на нещо, което не можем да видим или докоснем, а само да усетим със съзнанието. Той предизвиква нашите най-дълбоки фантазии и желания, тъй като миризмата на идеално смесен парфюм има за цел да предизвика спомени и мечти, които са уникални единствено и само за нас самите.

Истинска наука и изкуство!

Майсторите парфюмеристи са като химиците заради това, че точната концентрация на аромата определя неговия вид като цяло, както и как да бъде използван. Концентрацията на аромата се отнася до силата, която има уханието. Парфюмите с по-висока концентрация на аромати съдържат повече парфюмни масла и по-малко алкохол. Следователно има голяма разлика между видовете парфюми.

5-те основни вида парфюми и тяхното основно предназначение.

Парфюм – Най-чистият от всички, парфюмът – parfum – има концентрация от 20 – 30% ароматни масла. Идеален за носене, когато искате да направите присъствието си известно. Парфюмът обикновено има най-високата цена от всички видове аромати поради високата концентрация на аромат. Хората с чувствителна кожа понасят по-добре парфюмите, тъй като те съдържат много по-малко алкохол от другите видове аромати и следователно не е толкова вероятно да изсушат кожата.

Парфюмна вода  или Eau de parfum (EDP) – Един от най-разпространените видове аромати. Това е следващата най-висока концентрация от 15 до 20 % на ароматните масла. Прекрасен вид аромат за през целия ден. Още щом се напръскате в сутрешните моменти с EDP, нотките му ще ви вдъхнат увереност и самочувстие чак до късната вечерна среща. Всички предлагани аромати ZAG ZODIAK са от вида аромат Eau de parfum.

Тоалетна вода или Eau de toilette (EDT) – Много популярен вид парфюм, с концентрацията на ароматните масла от 5 до  15 %. Предлага фина нотка на аромат, който е идеален за офиса или навън през деня с приятели. Никога не е пресилен, като този тип аромат се смесва перфектно с естествения аромат на тялото, като създава аромат, който е единствено и уникално ваш.

Одеколон или Eau De Cologne (EDC) – Първоначално създаден да допълва начина на живот на човек, без да го „маскира“ с аромат, EDC се характеризира с много по-ниска концентрация на ароматните масла, а именно от 2 до 4%. Смята се, че е идеален за мъже, но днес все по-често и двата пола да се наслаждават на одеколона като освежаващо ухание за пръскане през целия ден.

Eau Fraiche – С най-ниското ниво на концентрация от всички, Eau Fraiche има от 1 до 3% ароматно масло. Също както EDC , Eau Fraiche има за цел да осигури лек аромат в ежедневието на човека, като разликата с EDC е, че Eau Fraiche не съдържа голямо количество алкохол. Заедно с аромата, остатъкът от Еau fraiche е предимно вода. Това вид аромат е много добър избор за хора с чувствителна кожа.

📌
След като вече знаете какви са видовете парфюми, вижте кои са >>> най-продаваните EDP <<< от каталога на ZAG ZODIAK PERFUMES