РАЗЛИЧНИТЕ ТИПОВЕ АРОМАТИ

РАЗЛИЧНИТЕ ТИПОВЕ АРОМАТИ

Основни парфюмни категории

С буквално хиляди аромати и комбинации от аромати около нас, ако се опитате да помиришете всички, директно може да полудете. Това е и причината да не Ви препоръчваме да посетите местния магазин за парфюми и да прекарате часове в душене, тествайки всички шишенца. В този случай има голяма вероятност да получите главоболие и носът ви да остане напълно объркан.

Имайки това предвид, въпросът е как да разберете кой аромат най-добре отговаря на вашия вкус.

В крайна сметка, перфектният парфюм не е ли личен подпис, който трябва да бъде „намерен“ чрез тестването на всички?

Това е и тайната на категоризирането на ароматите в няколко основни типа ухания, което да ви насочи най-лесно към точно Вашия специален парфюм.

„Всяка жена, която се интересува от парфюми на тази планета знае, че ароматите са като обувките. Има дни, в които може да се намръщите само при самото споменаване на токчета, но понякога просто не можете да си представите, че не сте няколко сантиметра по-високи, гледайки света от приповдигнатото състояние на духа. При парфюмите е същото. Има дни, в които искате да покажете своята нежна женственост, но има и дни, в които искате да бъдете модерна и предизвикателна, парадираща със сочен парфюм в снежната виелица.” В тази връзка мъжете имат същото чувство като жените. Подобно на начина, по който сменят вратовръзките или якетата, перфектният аромат допълва тяхната уникална мъжественост и настроение през този ден или просто допълва личността им.

Ако успеете да се научите да боравите с категориите аромати, както и да определяте собствените си предпочитания, вие също можете да откриете основната представа за вашия идеален тип аромат, кога да носите този аромат и да си обясните защо избирате този тип по-често от другите.

Категориите, в които сме разделили нашите аромати можете да разгледате тук>>>

>>>> линк към „ароматни семейства“

Източници:

1.     https://www.scentbird.com/blog/know-perfume-fragrance-classification-categories/

2.     https://stepfeed.com/a-guide-to-the-5-different-types-of-perfume-scents-3711

3.     http://theperfumedcourt.com/fragrance_families.aspx