ПАРФЮМЪТ И ЗДРАВЕТО

ПАРФЮМЪТ И ЗДРАВЕТО

Опасен ли е парфюмът за нашето здраве?

Новините в днешно време са пълни с информация за химикалите, които се използват в производството на различни продукти от ежедневието ни, както и за токсините в тях, които са вредни за телата ни.

С цялата тази информация, която ни заобикаля, не е чудно, че се интересуваме как се отразява парфюмът на нашето здраве. Все пак става въпрос за продукт, който използваме ежедневно и позволяваме да се абсорбира в кожата ни.

И така, опасен ли е парфюмът за нашето здравето?

Можем да го кажем много просто – всичко се свежда до качеството на използваните съставки и как реагира вашето индивидуално тяло. Но ако един парфюм е направен съгласно всички правила и норми и производителят разкрива всички съставки, както правим ние от ZAG ZODIAK, тогава не трябва да се притеснявате!

За да е напълно ясно, ще ви отведем за кратко в света на производството на парфюми.

Ето и някои полезни връзки, които да прочетете, свързани с главоболие, причинено от парфюма и безопасно ли да се използва парфюм по време на бременност – два от най-често задаваните въпроси, що се касае до парфюма и нашето здраве.

Проследяване на съставките!

Така, поради огромния брой ароматни съставки в многото видове продукти от ежедневието, потенциалните резултати за здравето могат да бъдат различни. Някои съставки са известни като канцерогенни, други като разрушители на ендокринната система, трети като невротоксини и тн.

Но как е възможно това?

Често компаниите не изброяват всичките съставки в своите продукти, а вместо това просто казват „аромат“. Тук идва сивата зона.

Защото „ароматът“ е „химично органично съединения, което се отделя във въздуха чрез изпаряване, поради което хората могат да го помиришат“. Той се използва за ароматизиране на въздуха и нас самите, но може да представлява риск за здравето под формата на дерматологични и неврологични проблеми. Също така може да намали качеството на въздуха в помещенията. Хората с астматични проблеми могат да имат тежки реакции към миризмите. Също така, мигрената може да бъде причинена от употребата на аромати. Тъй като хората използват все повече аромати в ежедневието си (омекотители, перилни препарати, освежители за въздух, парфюми и козметични продукти), възникват случаи на такива проблеми и естествено - притеснения в потребителите. Качеството на въздуха може да повлияе на всеки човек, изложен на високи концентрации на химически аромати и може да причини дори грипоподобни симптоми в някои случаи. Някои хора отключват алергии, след като са били изложени на некачествени ароматизиращи компоненти.

Тези неблагоприятни ефекти са причинени от нисък индустриален стандарт за тестване и изследване на материалите, които се влагат в ароматите.

Звучи някак страшно, нали? И ние мислим така.

Което ни води до следващия проблем – нискокачествените съставки

Тъй като има парфюми, които са много търсени, за някои производители стана доста популярно да правят аромати, използвайки нискокачествени съставки от Китай или от други места по света, в които регулацията в производството на парфюмни композиции не е толкова стриктно, както примерно е в Европа. По този начин, тези производители предлагат парфюми, които са на ниски цени, но много чество съставките, които използват са опасни за здравето. Ние от ZAG ZODIAK използваме единствено висококачествени, позволени от регулаторите, тествани съставки, произведени в Европейския Съюз. Всяка парфюмна композиция, която използваме за производството на даден парфюм, има както сертификат за безопасност от производителя, така и сертификат с ясно описани всички алергенни компоненти, които са вложени в продукта.

ВСИЧКИ НАШИ ПРОДУКТИ СА ПРОИЗВЕДЕНИ В СЪОТВЕТСТВИЕ С РЕГЛАМЕНТ (ЕО) 1223/2009 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА ОТНОСНО КОЗМЕТИЧНИТЕ ПРОДУКТИ, КАКТО И С ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ на IFRA (The International Fragrance Association).

Защото нашата мисия е да предлагаме на нашите клиенти най-високо качество, безвредни парфюми. Ние сме напълно откровени и открити с вас! Ако имате въпроси, просто попитайте!

Добре, а има ли ползи от ароматите?

Чували ли сте някога думата ароматерапия? Това е процесът на използване на етерични масла и други аромати за лечение и успокояване. И всъщност е нещо реално.

Нашето чувство за обоняние и способността ни да различаваме ароматите е изключително развито, защото е свързано с лимбичната система на мозъка, откъдето произлизат емоциите. Ето защо миризмата на шоколадови бисквитки може да ни върне към спомен от детството, когато сме седяли в кухнята на баба. Поради същата причина аромата в парфюмите и в други продукти се свързва с положителни промени в настроението. Например, проучвания са установили, че ароматът на клементини е стимулиращ, докато миризмата на ванилия е успокояваща. Когато тези аромати се намират в парфюмите, те имат същата сила за промяна на настроението. Друго проучване дори установява, че ароматите могат да допринесат за измеримо намаляване на мускулното напрежение.

С две думи, парфюмът може да има много положителни ползи както за физическото състояние, така и за психичното здраве на човек. И с тази статия ви призоваваме да купувате парфюми от реномирани мяста, които Ви информират и ви позволяват да знаете какво точно купувате.

Не е добра идея да си купувате парфюм от човек на улицата. СТРАХОТНА идея е да изберете достъпен парфюм, вдъхновен от любимата ви дизайнерска марка и направен със същото качество, с компоненти и материяли, произведени във Франция – като парфюмите на ZAG ZODIAK PERFUMES.

Освен това винаги четете етикетите!