ГЛАВОБОЛИЕ, ПРИЧИНЕНО ОТ ПАРФЮМ

ГЛАВОБОЛИЕ, ПРИЧИНЕНО ОТ ПАРФЮМ

Защо от парфюма ме боли глава?

Защо от парфюма ме боли глава?

Може би сте изпитали негативна реакция от парфюм или може би сте чули ваша приятелка да говори за това? За каквато и ситуация да става дума ето че сте тук, търсейки отговор на въпроса ЗАЩО ПАРФЮМЪТ ОКАЗВА НЕПРИЯТНОВЪЗДЕЙСТВИЕ НА НЯКОИ ХОРА?

Докато някои хора могат по цял ден да се разхождат из рафтовете с парфюми и да се възползват от всеки шанс да подушат и да се напръскат с възможно най-много тестери, други лесно се претоварват от аромати. Може да изпитате главоболие, гадене и световъртеж от подушването на различни аромати и парфюми, но това не означава непременно, че трябва да спрете да носите парфюм.

И така, какво точно причинява главоболието, както и други реакции и как да ги избегнете или да се погрижите за себе си след появата на симптомите?

Ние от ZAG ZODIAK също искахме да стигнем до дъното на тази ситуация. И с малко проучване и ровене …

Стигнахме до извода, че причините могат да бъдат общо взето ТРИ

1. Алергии към аромати

Може би сте вече сте се досетили за това.

Тъй като много алергии се предизвикват от дразнене на лигавицата на носа, би било логично парфюмният аромат да предизвика реакция. Симптомите могат да варират от класически „алергични“ реакции, като кихане, хрема и сълзене на очите, до главоболие, невъзможност за концентрация и виене на свят. При респираторни проблеми могат да се появят затруднено дишане и хрипове. Също така възможни са кожни реакции, като сърбеж, копривна треска и други обриви.

Конкретната реакция, която може да възникне, зависи до голяма степен от вашето лично тяло. Също така е важно да се отбележи, че много бременни жени изведнъж се оказват по-чувствителни към парфюми поради хормоналните промени.

2. Претоварване на сетивата

Чували ли сте някога за свръхстимулация?

Да, това може да е причина, както за главоболие, така и за други симптоми. Някои учени предполагат, че парфюмът, така както може да бъде изключително приятен, може и да причини подуване и разширяване на кръвоносните съдове на човек и от своя страна това да стимулира нервната система в мозъка, свързана с болка в главата. Пример: представете си, че сте цял ден в магазин, в който има много, много ама парфюми наоколо.

Същото е като при преумората на очите. Те се изморят, ако гледаме екрана прекалено дълго без почивка и започва да ни се вие свят и да ни боли глава. Ако откриете, че се чувствате леко замаяни от подушването на твърде много парфюми, вдишайте чист въздух или се отправете към по-ненатоварващо сетивата място. Симптомите на свръхстимулация са абсолютно нормална реакция на тялото ви, което се опитва да регулира сетивата си.

3. Аромат, който навява неприятен спомен

Ето това наистина ни изненада.

Но след като прочетохме за това ... абсолютно има смисъл. Всичко се свежда до факта, че нашето обоняние е свързано с паметта на нашия мозък. Ако попаднете на аромат, подобен на този, който бившият ви е носил през цялото време, или на парфюм, на който не сте били фен в миналото, може да се почувствате неспокойни и стресирани. Можете да получите главоболие, ако ароматът ви напомня за ситуация, която най-общо казано не ви е харесала, така че тук става въпрос за нотките на аромата, а не за материалите, с които е изработен парфюма.  Тази реакция е чисто и просто реакция на мозъка и опит за абстрахиране от неприятен момент в спомените. И така - отрицателното усещане кара тялото да скочи в режим на защита, а главоболието е сигнал за „НЕ“.

Заключение

От всичко това става ясно, че тялото ви се опитва да ви предпази от някакъв вид вреда.

Може да е трудно да си представим, че това, което мирише божествено за един човек, може да причини безброй неприятни симптоми у друг, но експертите казват, че това как тялото ни реагира на определен аромат се крие в нашата индивидуална физиологичност. Това, с което се раждаме, може да накара тялото ни да изпадне в трепет или тревожност. За щастие има няколко неща, които можете да направите, за да го поправите, след като се случи, или за да го избегнете!

Три основни правила, когато се случи нежелана реакция: отидете на чист въздух, пийте вода и се отпуснете. Тези неща ще ви помогнат да „пречистите“ тялото си и да успокоите нервите си.

Но по-важното е, че можете директно да избегнете главоболието и дискомфорта като цяло.

Най-важното нещо, което можете да направите в това отношение, е да се отървете от „неприятния аромат“. Избягването наистина е най-ефективното лечение. Освен това обърнете внимание на всички алергени, които дразнят тялото ви и избягвайте тези продукти. Ако е небходимо потърсете помощ от лекар и след това се посъветвайте с опитен експерт по аромати.

Обръщайте внимание на това, което се случва с вашето индивидуално тяло с определен аромат. Това е най-доброто, което можете да направите. Колкото по-наясно сте, толкова по-приятно ще е носенето на продукти за красота - без главоболие, без сърбеж, без кихане, БЕЗ РЕАКЦИЯ.

ZAG ZODIAK не искаме да губите парите си за парфюм, към който може да сте чувствителни. Както споменахме по-горе, някои съставки могат да предизвикат реакция, докато други не. Така че, за да ви помогнем да извлечете максимума от парите и парфюмното си изживяване, ние създадохме широка гама от парфюми, от които да избирате.

Ние работим само с одобрени парфюмни и козметични компоненти от висок клас, като ВИНАГИ изброяваме всички съставки, за да можете да се запознаете с тях.

📌
Лесното пазаруване, без излишни нерви и усилия е мисията на ZAG ZODIAK. Пазарувайте сега!