ПАРФЮМЪТ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕНОСТТА

ПАРФЮМЪТ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕНОСТТА

Безопасно ли е да нося парфюм, докато съм бременна?

Безопасно ли е да нося парфюм, докато съм бременна?

Преди всичко ЧЕСТИТО! Това е вълшебен период в живота и вие ЗАСЛУЖАВАТЕ да се чувствате невероятно, включително и с перфектния парфюм.

Сега, тъй като този уникален етап от живота идва с дълъг списък от неща, които трябва да избягвате, както и с нови функции и реакции на тялото, нормално е да се питате дали е безопасно да носите парфюм по време на бременност. От опит знаем, ставате по-чувствителна към света около вас, затова искаме да ви помогнем да се чувствате уверени в продуктите, които ползвате.

Краткият отговор на този въпрос е: В по-голямата част не е нужно да се чувствате притеснени да се насладите на любимата си парфюмна вода, докато сте в очакване на бебето. И Слава Богу! Защото така или иначе тъкмо отказахте ВИНОТО! И би било ужасно, ако трябва да се откажете и от любимия си парфюм!

Има обаче няколко неща, които следва да вземете под внимание.

ФАКТ: Не всички бременни жени са еднакви – под това имаме предвид, че тялото ви е натоварено с хормони и чувствителността ви е на ВИСОКО ниво! Някои жени може да реагират различно на различните миризми и смеси. От обриви до гадене и да не забравяме за химикалите, които влияят на бебето.

Имайки това предвид, ние от ZAG ZODIAK наблягаме на трите основни неща, за които трябва да помислите, когато става въпрос за парфюм и бременност.

Токсини

Вероятно това е причина номер едно да четете тази статия, а именно необходимостта от информация относно това какви токсини има в парфюма и дали тези токсини са безопасни за бременни жени.

Може би сте чували думата „фталати“ наоколо и дори хора около вас да ви казват да ги избягвате. Водещи онколози казват, че няма убедителни данни за безопасността на фталатите. Според тях, обаче, ако една жена вече е използвала парфюм или продукти с аромат по време на бременността си, тя не трябва да се тревожи за проблем с бебето. И все пак, ако една жена е притеснена, бихме я посъветвали да ограничи броя на ароматните продукти, които използва всеки ден. Ако обичате парфюма си и не искате да се откажете от него, продължете да го използвате, но ограничете други ароматизирани продукти, като лосиони и дезодоранти.

Истината е, че най-добрият начин да разберете какви съставки има в парфюма е да прочетете етикетите. Подобно на  ZAG ZODIAK, всички добри компании за парфюми ще изброят всички съставки, които използват.

Чувствителност към миризми

По-често срещаният проблем с използването на парфюм по време на бременността е, че той може да влоши и без това неприятните ви симптоми като чувствителност към миризми, главоболие, виене на свят, гадене и повръщане (все едно не ги изпитвате достатъчно и без това). Парфюмното главоболие е възможно да се изостри по време на бременност.

Но, за наше щастие, има и друг вариянт.

Някои аромати могат да помогнат в борбата с гадене като мента, джинджифил и кардамон. Много бременни жени са открили, че ароматите на цитрусови плодове помагат за облекчаване на гаденето и може да не са превъзходни като парфюмно ухание, а по-скоро носят свежо и спокойно усещане. Цитрусови аромати като сладък портокал, нероли и мандарина са особено популярни сред бременните жени. Други по-меки аромати, които може да искате да опитате, са лавандула, роза и лайка.

ZAG ZODIAK предлагаме парфюм, за който много бременни жени споделиха, че му се наслаждават — ZAG 097 AG. Той е с връхни нотки на мента и мандарина, средни леки флорални нотки и базови нотки, които включват роза и кафяво захар. Ето един вероятно подходящ аромат за успокояване на симптомите на бременността, на който да се насладите по време на 9-месечната си пауза от предпочитания от вас парфюм.

Парфюмна вода ZAG Zodiak 097 AG

Идеален за летните месеци, ZAG 097 AQ е любим аромат на тези, които обичат усещането за лекота и хармония.

Вземи сега

Алергии, причинени от бременност

Нещо, което всички знаем, ХИМИЧНИЯТ СЪСТАВ НА НАШЕТО ТЯЛО СЕ ПРОМЕНЯ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТА!

Това е една от основните причини някои жени да изберат да спрат да използват парфюм по време на бременност - алергиите. Ако случайно обичате да пръскате парфюм върху врата си, струва си да го обмислите. Ароматът на шията е често срещана причина за кожни алергии, на които сега сте особено податливи, казат дерматолози. Ако сте притеснени за пристъп на алергия, тогава просто се насладете на парфюма си като го нанесене деликатно върху китките или дрехите си.

Просто е. Ако откриете, че кожата ви реагира, носете парфюма си по различен начин. Ако след тестване на части от тялото си и все още имате алергия, спрете да използвате този парфюм, докато сте бременна.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

📌
Парфюмът, когато се използва в умерени количества, не застрашава бременността. Всичко се свежда до това как се чувства тялото ви, което е строго индивидуално при всяка жена. Следете го и го послушайте, ако ви дава знак. Ние от ZAG ZODIAK искаме да се чувствате спокойна и уверена в този магичен момент от живота.