ТРИКОВЕ, С КОИТО ПАРФЮМЪТ ВИ ЩЕ ИЗДЪРЖИ ПО-ДЪЛГО

ТРИКОВЕ, С КОИТО ПАРФЮМЪТ ВИ ЩЕ ИЗДЪРЖИ ПО-ДЪЛГО

Няколко парфюмни хака, които ще Ви превърнат в експерт в използването на парфюма.

Страхотно миришещият парфюм е лукс, на който повечето от нас обичат да се наслаждават. Това е най-доброто средство за повишаване на увереността при първа среща. Това е трик, който прави часа във фитнеса по-уверен (и по-приятен за хората около вас). Това е последният аксесоар, който допълва личността. Но докато носенето на аромат е лесно, за да го носите добре, е необходимо малко повече ноу-хау. И едно от най-големите предизвикателства, пред които всеки е изправен, е да накара любимия си аромат да издържи поне няколко часа.

Представете си, че започвате почивния ден, обляна в опияняващ аромат, само за да разберете, че той е напълно е избледнял, докато обядът отмине. Разочароващо, нали? Това, което повечето хора не осъзнават, е, че има няколко трика при нанасянето на парфюм, много от които могат да удължат както неговата дълготрайност върху кожата, така и срока на годност. Сериозно. Някои бързи и лесни промени в съхранението и приложението му могат да ви накарат да миришете по-хубаво за по-дълго. За най-добри резултати се опитайте да следвате възможно най-много от тях!

Моментът, в който го нанасяте

Ключът към гаранцията, че ще извлечете максимума от новия си аромат от ZAG ZODIAK започва с правилното приложение. Моментът, в който го нанасяте е всичко. Вашият парфюм ще издържи най-дълго, ако го нанесете директно след душ, но преди да се облечете. Това е така, защото парата ще отвори и почисти порите ви, което ще позволи по-добро абсорбиране на продукта, които нанасяте. Парфюмът, също така, мирише най-добре и е най-силен, когато се смеси с естествените масла на тялото. Затова първо се изсушете бързо!

Овлажнете кожата, преди да нанесете парфюма

Влажната, еластична кожа „заключва“ и запазва аромата повече от сухата кожа. След като подсушите с кърпа, намажете с лосион без аромат или с масло за тяло или олио (като вазелин,  кокосово масло или масло от жожоба), като не забравяйте да овлажните специално точките за пръскане. Нотките на вашия парфюм ще се придържат към продукта, увеличавайки неговата дълготрайност. Освен това, този навик ви гарантира, че порите ви винаги ще бъдат хидратирани!

Съсредоточете се върху точките за пръскане

Знаете ли, че парфюмът реагира на топлина? А знаете ли, че има специфични части на тялото, където вените се стичат близо до кожата, които се нагряват повече от другите? Възползвайки се от това, можете стратегически да се концентрирате към тези „точки на пръскане“, които включват тила, деколтето, китките, задната част на коленете и вътрешните части на лактите. Тъй като тези пулсови точки излъчват топлина през целия ден, те ще помогнат за разпръскването и усилването на вашия аромат.

Не търкайте китките си една в друга

Много жени вярват, че втриването на парфюм в китките помага да се активират съединенията и ароматът да се задържи по-дълго. Тук ще обвиним филмите, че поддържат този стар мит. Не трябва да прилагате аромата си по този начин. Всъщност това ще го накара да се разтвори по-бързо. Просто нанесете или напръскайте парфюма си и го оставете.

Пуснете косата си

Напръскайте четката си за коса или гребена си с парфюм и го прокарайте през суха коса за допълнителен аромат. Този метод не е натрапващ се и като резултат ще носите със себе си приятен ароматен полъх, докато ключиците ви се движат през целия ден. Избягвайте обаче да нанасяте аромат директно върху косата си, тъй като това може да доведе до изсушаване и увреждане.

Създайте „слоеве на аромата“

Много парфюми предлагат като луксозно допълнение продукти със същото ухание като лосиони за тяло и душ гелове. Това е прекрасен начин да „наслоите“ аромата си и да го направите по-дълготраен през целия ден. Ние от ZAG ZODIAK също сме наясно с това и затова предлагаме парфюмирани лосиони за тяло, душ гелове и дори сапуни като допъление на нашите аромати. Ако такъв продукт не е наличен във вашия любим аромат, можете да изберете друг любим аромат, с което на направите свой собствен бленд от ухания, с което да впечатлите хората около вас.

Съхранявайте разумно

Доста обичайно е парфюмите да се съхраняват в банята. Донякъде има смисъл да седи сред другите продукти за красота, нали? Това обаче всъщност може да ускори процеса на изветряване на компонентите. Банята е част от дома, в която температурата и влажността се променят, което може да разруши миризмата и силата на аромата. Топлината и светлината също увреждат молекулярната структура на парфюма. Така че, за най-добри резултати, съхранявайте парфюма си на хладно и тъмно място извън банята и далеч от слънчева светлина.

Запазете парфюма в бутилката, с която сте го купили

Въпреки че може да е по-естетически да съхранявате парфюма си в по-изискана, по-красива бутилка (като декантер за парфюм), действителното пренасянето му може да бъде пагубно за неговата интензивност. Колкото по-малко въздух влиза във вашия аромат, толкова по-добре. Поради тази причина е добра идея да съхранявате парфюмите в оригиналния им контейнер. Запазете и оригиналната кутия за съхранение, за да предотвратите проникването на светлина и причиняването на щети.

Опаковайте разумно

В никакъв случай не трябва да разклащате парфюма си. Това също пропуска въздух, което може да намали качеството на аромата ви и да съкрати живота му. Бъдете внимателни и когато пътувате с любимите си аромати. Опаковайте ги на сигурно място и по начин, който ще намали движението до минимум. Това ще намали щетите и ще предотврати ужаса от теч от куфара!

Проучете добре

Парфюмите се продават в различни концентрации (прочетете повече за видовете парфюми тук), което означава, че някои естествено издържат по-дълго от други. Ако искате да вникнете по-дълбоко в тази сфера, погледнете съотношенията на ароматното масло към алкохола. Конкретните нотки на парфюма също играят фактор за силата и трайността му. Например дълбоките нотки, като тези на кожа, дърво, мускус или ванилия, са по-тежки и се изпаряват по-бавно. По-светлите нотки, като тези на цветя и цитрусови плодове, от друга страна, се изпаряват по-бързо.

Сменяйте парфюмите си спрямо сезона

Точно както сменяме гардероба си в зависимост от сезона, така следва да сменим и парфюмите си. През лятото по-ярък и нежен аромат е идеален. Защо ли? Защото топлината на тези месеци означава, че ароматите са склонни да избледняват по-бързо. И така, идеално е нещо леко и свежо, което може да се прилага често, без да е прекомерно.

Време за смяна

Както повечето продукти за красота, вашият парфюм също има срок на годност. Онези бутилки, които пазите от години? Време е да ги оставите. Заменете своите стари парфюми с нашите висококачествени парфюми, вдъхновени от най-емблематичните аромати на страхотни цени!

Пазарувайте от ZAG ZODIAK сега!